Η σημασία της συντήρησης των φαναριών του αυτοκινήτου.

Ένα από τα βασικότερα εξαρτήματα του αυτοκινήτου το οποίο παρέχει στον οδηγό και τους συνεπιβάτες ασφάλεια, είναι το σωστό σύστημα φωτισμού. Είναι εξίσου σημαντικό όταν οδηγούμε να μπορούμε να βλέπουμε καλά αλλά και να μπορούν να μας δουν.

Τα σύγχρονα οχήματα είναι εξοπλισμένα με πλαστικούς προβολείς, για λόγους ασφάλειας, βάρους και αντοχής. Με το πέρασμα όμως του χρόνου, οι περιβαλλοντικές συνθήκες, ο ήλιος, η οξείδωση κοκ αλλοιώνουν την καθαρότητα τους, φθείροντας την επιφάνεια η οποία σταδιακά γίνεται θολή και κίτρινη.

Το αποτέλεσμα είναι να μειώνεται η απόδοση των προβολέων και το φως που διαχέεται να είναι ενοχλητικό για τους απέναντι οδηγούς.

Η κόπωση των οδηγών πολλές φορές οφείλεται στην χαμηλή ορατότητα, με αποτέλεσμα να προκαλούνται σοβαρά ατυχήματα σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Motor Vehicle Lighting. Η έρευνα ανέδειξε ότι κάθε χρόνο στα 2.8 εκατομμύρια ατυχήματα που συμβαίνουν, τα 23,000 είναι θανατηφόρες συγκρούσεις ενώ τα  2,300 έχουν θύματα πεζούς.

Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν να διατηρούμε σωστά συντηρημένους τους προβολείς φωτισμού του οχήματος μας ώστε να οδηγούμε με άνεση και ασφάλεια.

Επαγγελματική αποκατάσταση

Η αποκατάσταση πρέπει να γίνεται από ειδικούς επαγγελματίες οι οποίοι με την χρήση ειδικών μηχανημάτων θα επαναφέρουν τους προβολείς του οχήματος σας στην αρχική τους κατάσταση εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη αντοχή στο χρόνο.

Πλεονεκτήματα αποκατάστασης φαναριών

  • Ασφάλεια και οδηγική άνεση
  • Οικονομία αφού αποφεύγετε την αντικατάσταση των προβολέων
  • Επιτυχή έλεγχο ΚΤΕΟ
  • Αισθητή βελτίωση

 

Πηγή: carglass.gr